Latest News

Kumpulan Pantun Bahasa Jawa

Kumpulan Pantun Bahasa Jawa - Artikel kali ini berjudul pantun bahasa jawa, siapa yang belum tau pantun?. Pantun adalah puisi lama yang dikenal luas dalam berbagai bahasa nusantara. Pantun dalam bahasa jawa adalah Parikan. Parikan sendiri ada yang terdiri daru dua dan empat baris. Rimanya pun bersajak a-b-a-b.

Kumpulan Pantun Bahasa Jawa

Jika anda ingin mengetahui Contoh pantun bahasa jawa anda bisa simak dibawah ini ;

Maju mundur pada nyelonong
Pada mangan woh delima
Hey sedulur aja nyolong
Kui pegawean dilarang agama

Ana menungsa ana Jin
Lagi keder rebutan dana
Bocah sekolah kudu rajin
Endah pinter ilmune berguna

Mbukak tenong isine sego
Nggelar keloso ing wayah wengi,
Dadi uwong kudu gelem rekoso
Supoyo uripe biso mukti.

Lelene mati ditutuk
Gowo mrene tak sujanane
Yen merene ra nate petuk
Ndang merene tak entenane

Sapa weruh mobat-mabite
Wong baita kaisen toya
Sopo weruh bibit kawite
Wong sak dunyo ra ono sing liya

Putih-putih kembang randu
Kuning abang kembang palase
Ati seddih nang awak kuru
Kelingan adik ayu rupane

Numpak sedhan nganggo blangkon
angkutan umum dadi becak
mbiyen premium saiki pertamak

wong luwe ora kongang ngadeg
Wis suwe ora mangan gudheg
wani mbanting oleh dedeg
ayo mancing golek dheleg

Tuku gabah ning Semarang
Gabah garing sekepelan
Ra Masalah wedhok lanang
Sing penting duwe bolongan

Saka balongan nganti tekan sumut
mung saderma golek kuthuk
Bolongan apa tah sing isa ngemut
ya kuwi sing di arani tutuk

Nyolong waja tekan balongan
olehe ngedol adoh tekan SUMUT
Bolongan aja sembarang bolongan
bolongan kudu sing iso ngemut

Siji loro telu
astane sedheku
mirengake simbah mu
menawa di dangu

Ndelok Monas seko Tugu
Ben ra panas jejer aku
Wit Gedang Awoh Pakel
Omong Gampang Nglakoni Angel

Manuk tuhu, mencok pager
Yen sinau, dadi pinter

Nyangking Ember Kiwo-Tengen
Lungguh Jejer Tombo Kangen
Esuk Nyuling Sore Nyuling, Sulinge Arek Surabaya
Esuk eling Sore eling, sing dieling ra rumangsa

Demikian artikel kumpuan pantun bahasa jawa, semoga bisa bermanfaat bagi anda.

SUDAH BACA. Jangan Lupa Voting 1 Ulama Favorit Kalian

Related Post:

Widget by [ Sebilas Inpo ]

1 Response to "Kumpulan Pantun Bahasa Jawa"